2014. május 31., szombat

a Gyorsétterem margójára

Aki ismer tudja mi a véleményem a "gyorsétteremi "ételekről", sűrűn hangoztatom és az előző bejegyzésemben is volt róla szó érintőlegesen.

Régóta dúl a háború a Meki ellen/mellett. A legfőbb érvek mellette az, hogy "de hát finom, meg engem nem is érdekel ha egészségtelen", ez most nyilván nem ezeknek az embereknek szól.

Biztos találkoztatok már a 14 éves sajtburgerrel, amit első látásra egy "megmikrózzuk és jó lesz" vezényszóval el is fogyasztanánk rögtön.Ezt volt, aki igyekezett mindenféle érvvel megcáfolni több (?), kevesebb sikerrel.
Régen a csapból is a Super Size Me folyt, ami egy "dokumentum film" arról, hogy mi is történne akkor, ha csak ilyen kaján élnénk. Azért idéző jeles, mert mint az előző érvet, ezt is nagyon erősen próbálták megdönteni, hogy kamu az egész. Érdekes dolgokat vet fel mindazonáltal.

Persze mindkét oldalról felfoghatjuk a dolgokat, érvelhetünk ellene és mondhatjuk, hogy ezek csak összeesküvések.

Nem kell hinni ezeknek, menjünk el, együnk egy "jót" és döntsünk a tapasztalataink alapján:


  • Ami érdekes, hogy sosem tudtam úgy enni ilyen helyen, hogy jól lakjak, vagy ha mégis sikerült megtömni a bendőm, az maximum 30 percig tartott. De miért is van ez? Állítólag ugyanolyan ez, mint például a péksütemények. Elnézve a kalória táblázatát azt látjuk, hogy van itt minden, több fehérje, mint a csirkemellfilében (!), szénhidrát, zsír dögivel. Akkor meg mégis miért? mert olyan természetes dolog ez?
  • Jóval a tavalyi egészséges életmódra való rálépés előtt elhagytam már ezeket az étkeket, de volt hogy találkoztam egy régi ismerőssel és hát felmerült, hogy "üljjünk be a mekibe!". Akkoriban már régebb óta nem fogyasztottam ilyet és hát be kell vallanom az első sajtburger-csibeburger kombó után kb 15 perccel rohanhattam a Wc-re. Nyilván velem van, hogy nem tetszett a gyomromnak.
Mindenkinek szíve joga dönteni-e kérdésben, nem kell hallgatni senkire, csak annyit kérek, hogy hallgass magadra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése